Arama Motorlarında Üst Sıralara Çıkmak

Seo 29 Mayıs 2014, Perşembe 17:30 irfan şimşek

Arama motorlarında ( Google, Yahoo, Bing ) üst sıralara çıkmak, birçok internet sitesi sahibinin ulaşmak istediği en önemli hedeflerin başında gelmektedir. İnternet ortamının yaygınlaşması ve sitelerin her geçen gün çoğalması; siteler arasındaki rekabeti gözle görünür şekilde artırmıştır. Bu yüzden arama motorları; internet sitelerini daha iyi analiz edebilmek için, birçok değişik ölçütü göz önünde bulunduruyor. Eğer sizinde arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmak ve sitenizin daha çok kişi tarafından ziyaret edilmesi gibi hedefleriniz varsa bu ölçütleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu ölçütlerden bazılarını sizinle paylaşıyorum. Maddeleri kontrol edip, uygularsanız; siteniz kısa süre için istediğiniz konuma gelecektir.

Devamı

PHP 'de Üç Farklı Eşittir

Web Programlama / Php 28 Mayıs 2014, Çarşamba 15:00 irfan şimşek

(Assign)  - Tek eşittir ( = ) : Atama işlemi yapar. Değeri değişkene atar.

$adi = "irfan";
echo $adi; 
//verilen çıktı 'irfan' olacaktır.

(Equal) - İki eşittir (==): Değer karşılaştırması işlemi yapar.  Değişkenlerin değerleri aynıysa true döndürür.

$s1 = 3;
$s2 = 1 + 2;
// $s1 == $s2 göstergesi bu durumda 'true' dönecektir, yani bu önerme doğrudur.

(Identical) - Üç eşittir (===) : Değer ve tür karşılaştırması işlemi yapar. Değişkenlerin değerleri ve türleri aynıysa true döndürür,

$y1 = 11;
$y2 = "11";
// Burada $y1 == $2 true dönerken, yani önerme doğruyken,
// $y1 === $y2 göstergesi false dönecektir, yani önerme yanlıştır Çünkü değişken değerleri aynıdır fakat türleri farklıdır.

PHP'de tek ve çift tırnak farkı

Web Programlama / Php 02 Haziran 2012, Cumartesi 10:00 irfan şimşek

Php'de tek (') ve çift ('') tırnak farkı basit bir şekilde gözlenebilir ancak amacına uygun kullanım web sitenizin performansını arttıracaktır.

Her iki tırnakta string değerleri yazdırmak için kullanılır. Ancak değişken yazdırırken farklı davranış gösterirler.

Örnek:

$toplam=5;
//çift tırnak
echo "Toplam:$toplam";
//çıktı Toplam:5 olacaktır
//tek tırnak
echo 'toplam:$toplam';
//aynı kodu tek tırnakla yaptığınızda çıktı Toplam:$toplam şeklinde olur.

Bunun anlamı php çift tırnak gördüğünde önce metin içinde değişken arar varsa çıktıyı değişken değerini kullanarak yapar. Yani metin içerisinde değişken yoksa çift tırnak kullanmak çıktı süresini arttırır. Belki tek bir kod için çokta önemli değildir bu süre ama tüm projenizde bu şekilde kod kullandığınızda programınızın performansı düşecektir. Bana göre herzaman tek tırnak kullanmak daha iyidir. Bu durumda birleştirme oparatörü kullanılması gerekir.

echo 'Toplam:'.$toplam;
//bu şekilde kod yazarsanız hem değişkenin nerede olduğunu daha kolay tespit edersiniz hem de performansı arttırmış olursunuz.

Web Uzmanlığı Kursu

Duyuru 20 Ekim 2014, Pazartesi 12:00 irfan şimşek

Açılması planlanan sertifikalı web uzmanlığı kursuna gelmeyi düşünen öğrenciler, bu duyurunun yorum kısmına sınıf, numara ve adsoyad bilgilerini eklesinler. İki sınıf açılması düşünülmektedir. Kurs kontejanımız en fazla 50 olarak belirlenmiştir. Kursumuza okulumuz öğrencileri (11.,12.) sınıflar ve dışarıdan öğrenci kabul edilmektedir. Kursiyerlerin html+css temel bilgilerine hakim olmaları gerekmektedir. Bu duyurunun yorumlar bölümüne isminizi yazmanız kısıtlı kontejanımız içinde yer almanız açısından önemlidir.

KURS İÇERİĞİ:
HTML5, CSS, JQUERY, BOOTSTRAP, AJAX, JQUERY MOBILE, PHP, MYSQL,SQL

Kursta bu diller öğretirlirken, öğrenilen bilgilerle kurs sonuna kadar bir web programı geliştirilecektir. Geliştirilen program öğrencilere hafta hafta verilecektir. Kurs sonunda yapılan sınavla öğrenciler meb onaylı sertifika alırlar. Kurs hakkında sorularınızı bana bizzat veya mail yoluyla sorabilirsiniz.

Devamı

İLLA ''OKU'' MAK

Makaleler / Okumak 25 Nisan 2012, Çarşamba 18:00 irfan şimşek

Başlıktan da anlaşılacağı üzere birazdan okumakla ilgili bir yazı okuyacaksınız. Özellikle edebiyat öğretmenlerinin sıklıkla zikrettiği öğrencilerin de yine aynı sıklıkla yüzlerini buruşturduğu okumak… Hani şu eğitim öğretim hayatına büyük katkısı olan, kişinin bireysel ve kültürel gelişiminde hatırı sayılır bir yere sahip, ifade kabiliyetini geliştiren kısaca insanın iki lafı eğip bükmeden bir araya getirmesini sağlayan okumak… Evet… İlla okuyun… Peki, satırları isteksizce takip eden gözler ve aslında kim bilir nerede bir akıl ve konsantreyle yapılan okumanın bize bir faydası var mıdır? Ben böyle bir okumayı yanımızdan çok şık elbiseli bir bayanın geçip gitmesine benzetiyorum. Üzerindeki elbiseyi görürüz kısa süre ancak ne kumaşını, ne kesimini en önemlisi bizde nasıl duracağını kestiremeyiz . Hâlbuki o elbiseye dikkatle bakabilsek, inceleyebilsek hatta bir de deneyebilsek gün içinde gördüğümüz tüm elbiselerden daha ayrı bir yeri olur. Okumamız gereken metinlere de dikkatle bakabilsek, inceleyebilsek hatta orada yazanları bedenimize değil de zihnimize giydirsek nasıl olur dersiniz?

Devamı

Sınav Statejisi 3

Makaleler / Sınav Stratejileri 10 Nisan 2012, Salı 17:00 irfan şimşek

Bu yazıdan daha fazla faydalanabilmek için önce STRATEJİSİ 1 ve STRATEJİSİ 2 başlıklı yazılarımı okumanızı tavsiye ediyorum. Bir önceki yazımızın sonunda da söz veridğimiz gibi bu yazıda öncelikle DESTEKLİ ATMA STRATEJİSİ'nden bahsedeceğim. Daha sonra MATEMATİK bölümü için birkaç taktik vereceğim. DESTEKLİ ATMA STRATEJİSİ Geldik en çok merak adilen konuya. En çok merak edilen diyorum, çünkü hepimiz iki şık arasında kalmışızdır çoğu zaman. Boş geçmek istemediğimiz ama tamda emin olamadığımız o sorular.

Devamı

Sınav Stratejisi 2

Makaleler / Sınav Stratejileri 02 Nisan 2012, Pazartesi 10:00 irfan şimşek

Bu yazıyı okumadan önce SINAV STRATEJİSİ 1 başlıklı yazımı okumanızı öneririm. Yazı diğer yazının devamı olduğundan bir önceki filmi izleyin terimlere yabancı kalmayın... Birinci yazımızda, sınavı bir strateji oyunu gibi görme kararı almıştık. Oyuna başlamadan önce stratejimizi iyi yapmaktan bahseden yazımızın devamında en önemli olan süre stratejinisini ele almış örnekler vermiştik. Bu yazımızda da süre stratejisinin eksik kalan yerlerini tamamlayıp. Kodlama ve deneme sınavlarından sonra yapmamız gereken sınav analiz stratejilerinden bahsedeceğim.

Devamı

Sınav Stratejisi 1

Makaleler / Sınav Stratejileri 30 Mart 2012, Cuma 20:00 irfan şimşek

Bu yazımda siz değerli öğrencilerime çoktan seçmeli sınavlarda (ÖSS, OKS, SBS, LGS, KPSS, ALES ...) yapmanız gerekenlerden bahsedeceğim... Yazıyı sonuna kadar anlayarak okumanızı anlamadığınız nokta olursa yorum kısmından paylaşmanızı istiyorum. Bu tip sınavlarda başarıyı yakalamak için anahtar formül, sınava farklı bir bakış açısı getirerek mümkün olur. Onu bir sınav gibi değil de, bir strateji oyunu gibi görmeyi başarabilirseniz başarılı olacağınızdan şüpheniz olmasın... Bu bir oyunsa, oyunun kurallarını iyi bilmek gerekir. Oyunun sonunda size puanlar verilecek. Amaç en yüksek puanı almak. Ama aynı oyunda, farklı senelerde, aynı sayıda soruyu doğru cevaplasanız; sonucunuz aynı olmayacaktır. Neden böyle olduğunu hiç düşündünüz mü?

Devamı